ROTTERDAM
tel. 010-4857215

Opstelling: Mitchell Speksnijder; Sem Solbrig; Brett den Uijl; Guido Peelen; Nick de Bruin; Beau Peelen; Erik Hout;  Iskander Ketting;  Makavelli Rodriquez ; Mike Witte ; Quincy Beaumont

Wissels: Ryan Speksnijder; Delano Vermeer; Vincent vd Horst ;Bradley Herkenraad; Jordy vd Kuil; Whitley Werleman.

Helaas, helaas , helaas !!!!!!!!!!!  de extra poging om via BZC de finale van de nacompetitie te bereiken strandt op Rotterdam Zuid.

Na een zeer enerverende wedstrijd waarin het ‘momentum ‘ voor een van de beide ploegen continue wisselde , inclusief de verlenging en de strafschoppenserie is de competitie hiermede afgelopen en krijgen we geen laatste mogelijkheid om te spelen voor terugkeer naar de 4e klasse.

Het is niet eenvoudig om alle gebeurtenissen op papier te zetten maar hierbij toch een beknopte poging hiertoe.

Onder toeziend oog van toch nog een meerderheid aan Pernisser supporters worden we binnen 10 minuten 2x verrast door aanvallen via hun rechterspits die 2x de achterlijn kan bereiken en waar vanuit zijn voorzetten de 1-0 en 2-0 vallen waarbij de 2-0 wel heel ongelukkig valt.

De supporters langs de lijn kijken elkaar aan en denken wat moet dat gaan worden vanmiddag.

Veel te slap en alle duels verliezend laten we niet zien dat we spelen voor een finaleplaats in de nacompetitie.

Gelukkig valt de 1-2 in de 18e minuut en het moet gezegd dat hier een mooie aanval aan vooraf gaat aan de rechterkant waarbij Iskander … Mike in de diepte wegstuurt en die geeft snel voor waar Maka nog mist maar is Beau meegelopen en maakt de 1-2.

Direct zien we het geloof terug in de ploeg en creëren we diverse goede kansen en mogelijkheden en in de 30e minuut wordt door het centrum Maka aangespeeld die goed wegdraait van zijn tegenstander en beheerst de 2-2 binnenschiet.

Bijna direct hierna wordt Iskander op rechts gevonden en die ziet van ruim buiten de zestien de keeper iets te ver voor zijn goal staan en lepelt zeer fraai de 2-3 in de kruising.

Achteraf zal blijken dat Pernis in deze fase zijn beste spel laat zien en de mogelijkheden zijn er om verder afstand te nemen…., helaas gebeurt dit niet en het moet gezegd dat ook BZC wel zijn kansen blijft krijgen en in de laatste minuut voor de rust verzuimd eerst BZC te scoren en de aanval hierop laten we zelf een hele grote kans op een treffer liggen.

Rust derhalve 2-3 en wie dit na 10 minuten had durven dromen …..dus een hele goede uitgangspositie voor na de rust.

In de 2e helft zien we echter heel weinig terug van het goede spel in het laatste half uur voor de rust.

BZC is duidelijk nu de bovenliggende partij en de doelpunten kunnen bijna niet uitblijven uit de druk en de kansen die zij weten te creëren. Mitchell pakt nog een aantal goede ballen maar kan ook niet verhinderen dat BZC in minuut 54 op gelijke hoogte komt 3-3 en in minuut 63 valt ook de op dat moment volkomen terechte 4-3.

Pernis wisselt in de 2e helft eerst komen Jordy en Vincent in het veld voor Mike en Erik  later nog gevolgd door Whitley en Ryan die Iskander en Sem komen vervangen.

Zoals op heel veel momenten in deze wedstrijd zakt de ploeg die het betere van het spel had daarna terug en wordt het spel overgenomen door de andere ploeg.

Pernis komt door te blijven vechten weer beter in de wedstrijd maar het is wel BZC die met counters het gevaarlijkst blijft maar verzuimd om de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

Bradley gaat het laatste gedeelte nu naast Maka in de spits spelen en hij wordt in minuut 87 gevonden dwars door het centrum met een lange bal van achteruit en weet de keeper
te passeren 4-4.

Wie denkt dat het nu rustig naar de verlenging toe voetballen is komt bedrogen uit want in deze laatste minuten voor het einde krijgen beide ploegen nog een aantal opgelegde kansen maar blijft het wonder boven wonder 4-4,  dus verlengen….

Direct in de verlenging pakt BZC weer het initiatief en krijgt opnieuw een aantal kansen maar Pernis vecht voor wat het waard is en hoopt zo toch nog kansen te krijgen die er gedurende de gehele wedstrijd natuurlijk ook zijn geweest….

Net voor het wisselen van de 1e helft van de verlenging valt dan toch de 5-4 uit weer een standaardsituatie/corner kopt BZC de 5-4 binnen.

In de 2e helft van de verlenging blijft Pernis wel knokken maar blijft BZC het meest dreigend… toch is het wel knap dat Pernis in minuut 111 toch weer op 5-5 komt door een individuele actie van Maka die net over de middellijn weggestuurd wordt en knap de keeper omspeelt en de 5-5 binnenschiet.

Weer zet BZC aan om de strafschoppen te voorkomen maar slagen er niet in om te scoren en ook wij krijgen nog een uitgelezen mogelijkheid om het te beslissen maar ook dat lukt niet.

Net voor tijd wisselen we nog Delano voor Mitchell i.v.m. de strafschoppen serie en Delano moet nog een keer handelend optreden om te voorkomen dat er strafschoppen volgen.

Eindstand na verlenging 5-5

Tijdens de loterij van de strafschoppen beginnen we heel goed en pakt Delano direct de 1e strafschop van BZC …. helaas mist Nick ook onze 1e strafschop in 2 pogingen ….
Ook de 2e strafschop van BZC pakt Delano heel fraai maar de scheids vindt dat hij te vroeg van zijn lijn af kwam … helaas weet hij de 2e poging niet te pakken dus

1-0 voorsprong voor BZC , Jordy scoort daarna beheerst de 1-1
2-1 door benutte strafschop BZC, Bradley daarna beheerst de 2-2
3-2 door benutte strafschop BZC ….. helaas mist Vincent blijft 3-2
4-2 beslissing door benutte strafschop BZC

Dus jammer genoeg strandt hier onze poging om de finale te bereiken van de nacompetitie en is ineens vreemd genoeg het seizoen ook direct ten einde.

Jammer mannen maar het is een gegeven dat je in je voetballoopbaan vaker met tegenslagen dan successen te maken krijgt dus hoofd omhoog en vanaf start nieuwe seizoen er weer vol voor gaan om het verloren terrein terug te winnen.

Ik wil hierbij toch ook onze trouwe supporters bedanken voor hun steun in het afgelopen seizoen en iedereen een fijne vakantie toewensen.

Ook voor de stoppende stafleden die die afgelopen jaren heel veel inspanning en tijd hebben gestopt in het organiseren/ regelen en begeleiden van de randzaken t.b.v. de selectie …………bedankt mannen was grote klasse.

Nu is het seizoen bijna ten einde maar er staan voor de vereniging nog 2 grote evenementen op de kalender: