ROTTERDAM
tel. 010-4520770

Opstelling: Marvin Nooteboom; Zidane Lo Kioeng Shioe; Vincent van der Horst; Brett den Uijl; Nick de Bruin; Milan Goudzwaard; ; Iskander Ketting ;Sem Solbrig; Bradley Herkenraad; Mikey Witte; Tristan van Dijk

Wissels: Devin van Mastrigt; Niels van der Horst; Ryan Speksnijder; Givano Soukotta; Riskel Lo Kioeng Shioe en Marvin Fernandez Iglesias

Ondanks de late aanvangstijd, 17.00 uur, is Pernis als vanouds goed vertegenwoordigd. Een fijne ondersteuning voor onze jonge ploeg tegen een waardige tegenstander. Daarnaast neemt Jelle Kort de honneurs waar voor Roel van der Horst, onze assistent scheidsrechter, waarvoor onze dank.

In de beginfase zet Pernis snel druk op Maense en na 6 minuten wordt Iskander Ketting bediend door Brett den Uijl en schiet op het doel van Maense waarbij de keeper er niet goed uit ziet en Pernis op 0-1 zet.

Maense probeert hierna wel aan te zetten maar ook vandaag toont Marvin Nootenboom aan waarom hij er staat. Aan de andere kant is de grootste tegenstander van Pernis de assistent scheidsrechter van Maense.

Het vervolg in de eerste helft is gelijk opgaand waarbij gezegd moet worden dat Pernis Maense teveel gelegenheid geeft om op te komen. Gevaarlijk moment na 35 minuten een afstandsschot van Maense dat net naast gaat. Voorin is bij Pernis de eindpass veelal niet nauwkeurig genoeg om gevaarlijk te worden.

Al met al mag Pernis niet klagen en leveren ze goed weerstand en mogen we gaan rusten met 0-1.

Kort na aanvang van de tweede helft moet Ryan Speksnijder de plek van Sem Solbrig innemen na een botsing.
Na een uur voetballen komt Zidane Lo Kioeng Shioe in positie om te schieten maar helaas voor Pernis over.
Direct hierna de tweede wissel van Pernis, Devin van Mastrigt voor Tristan van Dijk.

Na een vrije trap voor Pernis zet Maense een aanval over rechts op en uit de voorzet wordt onhoudbaar ingeschoten. 1-1 na 75 minuten.

Pernis had hiervoor verzuimd hun voorsprong uit te breiden.

Geheel ten onrechte geeft scheidsrechter van der Luijt een strafschop aan Maense en bied hen zo de mogelijkheid 2-1 aan te tekenen. Een zeer dubieuze beslissing.
Hierna stuurt trainer Munoz, Mikey Witte naar voren om zo toch een goed resultaat te behalen.
Ineens vallen alle discutabele beslissingen in het voordeel van Pernis uit. Pernis tracht met een slot nog een doelpunt, en zo een punt mee te nemen.
Helaas valt in de extra tijd uit een counter nog de 3-1 en direct daarna valt het eindsignaal.
Een gelijk spel had op zijn plaats geweest maar hier moeten we het mee doen.

Volgende week een vrij weekend voor het eerste en tweede elftal. Voor het eerste elftal wordt nog gezocht naar een oefentegenstander.

Auteur: M.Kommerkamp