Kolsteren, R.

Onbekend

Na 4 nederlagen op rij dient er vandaag gewonnen te worden om niet nog verder af te zakken richting de onderste posities.
Nog een reden om de punten te pakken was dat we vandaag speelden in het nieuwe tenue van sponsor de Jong.

Het eerste kwartier was ook sprake van een beter voetballend Pernis met een aantal goed lopende aanvallen zonder dat hier echt veel uitgespeelde kansen uit ontstonden. WFB beperkte zich tot verdedigen mede om niet weer tegen een grote nederlaag aan te lopen zoals de afgelopen weken een aantal keren was gebeurd.
Juist in een fase dat er weinig meer te beleven was viel toch de 1-0 uit een mooie aanval waarbij vanaf de linkerkant de bal door Adilson breed werd gespeeld op Bart die direct voortrok waar Jordy Madjer de bal achter zijn standbeen tot doelpunt promoveerde.
Niet lang hierna kwam Adilson in botsing met de keeper van WFB en moest vervangen worden door Michel van ’t Zant.
Het vertoonde spel werd er naarmate de 1e helft vorderde niet beter op en WFB kwam zelfs op gelijke hoogte door zeer matig verdedigen aan de linkerkant van onze defensie waarbij de vrijkomende middenvelder van WFB zijn spits kon bereiken die heel simpel de 1-1 kon binnen tikken , dit was ook de ruststand.

De 2e helft was Pernis meer in balbezit maar was het spelniveau nou niet om over naar huis te schrijven. In de 2e helft viel Heidemer uit met een spierblessure en werd vervangen door Andre waardoor Stefano terugzakte naast Izak in de defensie.
Over het algemeen was de 2e helft van een zeer matig niveau waar aan beide kanten ook weinig kansen ontstonden.
De 2-1 viel uiteindelijk uit de lucht maar wel uit een goede actie aan de linkerkant waar Stephan zijn man uitspeelde en hard voorgaf waar Michel T. attent was om de bal binnen te schuiven.

Bart werd hierna nog vervangen door Kevin. WFB probeerde d.m.v. hoge ballen en standaardsituaties nog wat te forceren in onze verdediging maar daar was onze aanvoerder Izak samen met Stefano, in de lucht en langs de grond vandaag niet te kloppen.

Uiteindelijk wel een verdiende maar zwaar bevochte overwinning die hopelijk de start is van een goede serie.
Volgende week zijn we vrij dus we starten weer op 29 oktober uit bij ’s Gravendeel.