Vrijdag 18 januari 2013 The Counters - vv Pernis 0-6 (0-3)

20 januari 2013 21:15

he Counters, een ploeg die haar naam eer aan deed in de eerdere ontmoeting dit seizoen. Vandaag gaf Pernis haar opponent echter nimmer de kans in het eigen spelletje te komen en liet het zien nog steeds niet afgeschreven te zijn voor de titel.

Al na twee minuten spelen stond de 0-1 op het scorebord. Een 1-2 tussen Edwina Buitenman en Suzanne Bakker werd door die laatste droog binnen gepunterd in de verre hoek. Pernis liet zien vol op de aanval te willen spelen en dat leverde direct na het doelpunt een kans op voor Edwina Buitenman, maar haar schot zeilde naast. In de vijfde minuut verdubbelde Pernis de score. Het was Arlette Almeida die goed stoorde en balverlies van The Counters genadeloos afstrafte. Pernis goalie Bianca Troost was tot op dat moment nog niet getest door de thuisploeg. In het vervolg van de wedstrijd deelden zij hier en daar wat speldenprikjes uit, maar niks wat de jonge doelvrouw echt kon verontrusten.
De gasten bleven het spel maken en vroeg storen. Dat leverde kansen op voor Rochella Becker, Samira El Biyar en een hele grote voor Viviënne Knegtmans, maar het duurde lang voor de 0-3 viel. Het was wel een plaatje van een goal. Een combinatie tussen Arlette Almeida en Rochella Becker, die met een sublieme voetbeweging de bal wist mee te geven aan haar teamgenoot.
Arlette wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal langs de keepster. In de laatste vier minuten tot aan de rust moest Bianca Troost een keer gestrekt op een afstandsschot en combineerde Pernis erop los maar scoorde niet meer.

Na rust een verdedigend The Counters die probeerde hier en daar snel uit te breken om tot kansen te komen (hoe kan het ook anders met zo'n naam). Omdat Pernis het overzicht behield en onder aanvoering van Suzanne Bakker rustig bleef combineren slaagde de thuisploeg hier niet echt in. Wel was het wederom lang wachten op een doelpunt. Keepster Mariël van der Geer hield haar ploeg tot vijf keer toe echt op de been met knappe reddingen. Ondertussen werd er veel afgefloten aan Pernis zijde, waar The Counters iets meer fysiek mochten spelen. Dit resulteerde erin dat Pernis met nog elf minuten op de klok al op vier overtredingen stond. In de 34e minuut kregen de Rotterdamse meiden de beloning voor hun geduld. Rochella Becker draaide met de rug naar het doel weg bij een tegenstander en knalde de 0-4 tegen het net. Hierna werd Pernis wederom om zeer kleine overtredingen twee keer afgefloten wat The Counters een tien meter trap opleverde. Deze werd gekeerd door Bianca Troost, maar omdat niet gewacht was op het fluitje kreeg de Zaanse ploeg nog een kans. Maar ook dit schot was een prooi voor de talentvolle Bianca.

In de laatste minuut bouwde Pernis de score nog uit tot en verdiende 0-6. Met nog twintig seconde te spelen was het eerst een 1-2 tussen Suzanne Bakker en Viviënne Knegtmans, die Rochella Becker vrij zag staan voor een leeg doel en de 0-5 zag maken. Daarna was het met nog slechts 1 seconde op de klok een aanval vanuit een corner waarbij alle Pernis speelsters betrokken waren en het Suzanne Bakker was die afdrukte.
De Rotterdamse ploeg kon weer drie punten bijschrijven bij het totaal en blijft meedoen in de top.