Lake Valley – vv Pernis 0-2 (0-1)

23 september 2012 20:30

Om 21.41 uur werd in Venray afgetrapt voor de wedstrijd Lake Valley - Pernis. De Rotterdamse dames schoten uit de startblokken en al binnen een minuut onderschepte Samira El Biyar een bal, speelde Suzanne Bakker in die overzicht hield en Lenie Mendes Fernandes bediende.

De spits van Pernis schoof de bal langs de Valley keepster. Vlak hierna raakte de nummer 10 van Lake Valley de paal en aan de andere kant deed Lenie Mendes Fernandes met een halve omhaal hetzelfde na een sublieme pass van Suzanne Bakker. De captain van de Rotterdammers strooide sowieso met goede passes, maar scherpte in de aanname en afwerking ontbrak. Voor Lake Valley kreeg de nummer 8 een kopkans die door Jora Wolfgram over de lat getikt werd. Twee minuten voor rust een uitbraak aan Pernis zijde waarbij Suzanne Bakker de bal terughaalde en aflegde op Francisca Schols waar zelf schieten een betere optie was, kans verkeken. En zo ging Pernis met een krappe voorsprong richting de pauze.

De tweede helft golfde het spel op en neer, maar de eerste zeven minuten leverde dit voor beide teams geen kansen op. Suzanne Bakker was dicht bij de 0-2 na een goede actie over links, maar haar schot werd gekeerd door de goalie. Met nog steeds maar een marge van 1 bleef het lang spannend. In de 33e minuut zorgde Rochella Becker na afleggen van Arlette Almeida voor de bevrijdende 0-2. Hierna zeilde een schot van de nummer 2 van Lake Valley over het Pernis doel. Na een time out besloot Lake Valley met nog 4,5 minuut op de klok alles of niets te spelen door de keeper mee te laten voetballen. Dit leverden ze echter geen uitgespeelde kansen op en omdat Pernis ook niet meer kon profiteren van de vrij gekomen ruimte bleef het bij 0-2.

Met een goed gevoel, drie punten op zak en veel gezelligheid vertrokken de Rotterdammers om 23.40 uur richting de thuisbasis.

Toeschouwers: 35

Opstelling vv Pernis: Jora Wolfgram, Suzanne Bakker, Francisca Schols, Arlette Almeida, Samira El Biyar, Vivienne Knegtmans, Rochella Becker, Edwina Buitenman, Lenie Mendes Fernandes.