Zwaar gehavend Ut 7e maakt valse start : 5-2 ( 2-1 )

28 augustus 2012 9:30

Zaterdag 25-08-2012,de datum dat Ut 7e weer binnen de bekende lijnen mocht aantreden, de eerste bekerwedstrijd van het seizoen 2012/2013, tegen BVCB 8 . Een tegenstander waar je eigenlijk heel weinig tegen speelt.

Het was even zoeken, maar uiteindelijk konden we de auto"s op de parkeerplaats neerzetten. Op een prachtig sportpark in Bergschenhoek waar je bijna een fiets nodig heb om bij een bepaald veld te komen.
Het werd dus veld 3 , kunstgras, voor menigeen een drama, voor anderen een uitkomst.De kop verteld al dat we zwaar gehavend afreisden, want als je 18 man op papier heb en de donderdagavond ervoor maar liefst 12 (!!!) afmeldingen hebt , dan zag ondergetekende de bekende bui al hangen.Met die bui doelde ik op het feit of we wel een team bijelkaar konden sprokkelen.
Hetgeen we uiteindelijk toch op 14 man uitkwamen mag nu al het 8e wereldwonder genoemd worden,met 3 man van het 3e ( Marnik V, Kevin K, en Joey A) en oudgedienden van het 6e ( Jan Willem W en Gerard P.) en wat ander volk ( E.I , C.d. K.) en mezelf ook voor 20 minuten opgeofferd konden we toch het formulier invullen.
Even over 12.30 trapten de gastheren als eerst af voor een leuke eerste helft, BVCB 8, een redelijk jong elftal had wat goede spelers in hun gelederen, wat voor Ut 7e soms moeilijk te belopen was.Daarentegen waren wij niet van plan om over ons heen te laten lopen.
De beste kansen waren in de 1e helft toch voor Ut 7e, maar was slordig in de afwerking, BVCB kwam er soms aardig uit , maar ook zij hadden het vizier niet op scherp, dus 0-0 zover was de tussenstand.Een wolkbreuk van ongeveer een kwartier deed een ieder sjompie nat raken, zelfs de (overvolle) dugout was geen schuilplaats voor Pluvius.Het kon zijn dat juist die plensbui een ieder wakker maakte, want na een goede aanval op links werd de oudste en de meest grijze persoon van het team aangespeeld en deponeerde het leder netjes vanaf 17 meter net langs de goede kant van het aluminium :0-1 .
Het eerste officiele doelpunt voor Ut 7e was een feit, hoe zouden wij hier mee omgaan, dat was de vraag, konden we stand houden, nog meer scoren of lieten we de tegenstander nu het spel maken? We zouden het wel merken, want BVCB was niet aangeslagen door de 0-1, maar probeerde met veel samenspel Ut 7e moeilijk te maken, hetgeen wel aardig lukte, maar "Tinus " hield zover zijn doel schoon. Helaas zou het even later toch 1-1 worden, de aanvaller van BVCB stond randje buitenspel , maar scoorde netjes de gelijkmaker binnen.
Een dompertje voor Ut 7e dat een voorsprong niet vast kon houden hetgeen vaker gebeurd in diverse wedstrijden.
Ut 7e probeerde via goed voetbal en aardige aanvallen de 1-2 te scoren , maar pech en goed keeperswerk beletten de score uit te breiden. Diezelfde score werd uiteindelijk wel veranderd , maar wel door de thuisploeg, door ietwat defensief falen kon de buitenspeler met een mooie stift de 2-1 laten aantekenen.Een tegendoelpunt vlak voor rust is altyd balen, de teleurstelling was af te lezen op de gezichten van de spelers, maar 2-1 is altyd nog een score die nog makkelijk recht te zetten was. Helaas was dat niet meer in de eerste helft , want vlak na de 2-1 vond de scheids het tijd voor een rustperiode en een bakkie thee.
In de rust werden wat wissels toegepast , Danny B en E.I. moesten terug naar Pernis om bij het dames voetbal te wezen, Gerard P., en C.d.K. waren hun vervangers.Kevin K verving Niels K. ik had mezelf ook maar voor de zekerheid omgekleed en dat bleek niet voor niets. De 2e helft was welgeteld 180 seconden oud, toen C.d.K. al weer gewisseld moets worden vanwege een ongelukkige actie.Dus ik maar weer op me oude stekkie, de rechtsback plek, gelukkig ging het beter dan als verleden week . Ook in de 2e helft was het heen en weer voetbal, dan waren wij weer in de aanval, later was de tegenstander weer gevaarlijk, de 2-1 was nog steeds de score.Totdat een goeie aanval op links de 2-2 betekende, Het was Leen V. die Mark J. op maat bediende, en met een harde en loepzuivere knal de keeper het nakijken liet.
Vreugde alom, dit konden we goed gebruiken, goed voor het zelfvertrouwen en ook weer kans om de 2-3 te forceren. Dit zou het nooit worden, want de vreugdetranen na de 2-2 werden vlak na de gelijmaker tranen van verdriet toen een bal van achteruit over Bart V. stuiterde en helaas ook over Jacco W., de rappe buitenspeler wist er wel raad mee, 3-2.De koppies gingen hangen na deze niet verwachte tegentreffer. Het spel van de 1e helft was nergens meer te bekennen, lullig balverlies, persoonlijke fouten deden Ut 7e de bekende das om.Meer doelpunten konden niet uitblijven, en zo geschiedde, Tinus werd nog 2 keer gepasseerd waarvan een goal er 1 uit het boekje was, na goed tikwerk van BVCB werd de rechtsbuiten aangespeeld , deze liep door tot aan de achterlijn en trok de bal terug tot aan de 16 waarvan een speler van BVCB er dankbaar gebruik van maakte, een klasse goal.Nu was het wachten tot het eindsignaal van de redelijk fluitende scheidsrechter . Eindstand 5-2. Volgende week Blijdorp 4 thuis om 12 uur, wij hopen niet op giraffen die met corners naar voren komen, of dikhuiden die in de goal gaan staan en zeker geen ijsberen die heen en weer lopen, maar een team schildpadden of zebra"s waar we misschien over heen kunnen lopen. Wij bedanken de harde kern die deze dag aanwezig waren : Jose V, Nathalie V - B , Jacqueline K. -B, Bjorn K, Patricia D. , Rob D.,Robbie H, en alle kinderen.