Afwezig Peter, Xander, Adrie en Jaap. De laatste was weer opa geworden van een kleinzoon
en was nog teveel in de gloria om om te kunnen schakelen naar een potje veteranenvoetbal

Nog van harte gefeliciteerd Jaap.
Aanwezig dus Dick, Rob, Cor, Jan, Arno, Wim, Martin, Bas, Cees, Greg, Ruud, Bert, Andre,
Sander en Leon,
De laatste moest nog even vlak voor aanvang naar huis om zijn gele scheidsrechtershirt te
halen. De gevraagde scheidsen konden helaas niet en Leon zou dit karwei de eerste helft op
zich nemen waarna Martin de fluit in de tweede helft zou gaan hanteren. In de beker hadden
we Zwaluwen ook al gehad en toen dik verloren. In de competitie blijken ze echter tot de
groep ploegen te horen die niet ver boven ons in de onderste helft van de ranglijst bivakkeert.
Bood perspectief.
Zowaar stond de wedstrijd op ons hoofdveld geprogrammeerd. Dat gebeurt niet veel. Bas
wilde eigenlijk liever op kunstgras spelen maar de rest maakte dat niet veel uit, zo vaak krijg
je niet de kans om op veld 1 te spelen. Al vrij gauw zouden we daar toch een beetje spijt van
krijgen want ons hoofdveld bleek in een erbarmelijke staat te verkeren. Van de kant lijkt het
mooi maar eenmaal op de groene zoden is het hobbel en bobbel. De laatste keer dat er iemand
met een roller overheen is gegaan moet voor de fusie zijn geweest.
We startten goed, zonder grote kansen nog, maar we waren meer aan de bal en hadden het
goed onder controle. We kregen ook wat schietkansen.
De eerste beste goede uitval van Zwaluwen na ruim 10 minuten was echter meteen raak.
Aanval dwars door het midden en Dick was kansloos. Achterstanden zijn wij gewend dus niet
direct paniek. Even later wel want een dwarrelbal van Zwaluwen kwam niet bij degene die
buitenspel stond maar bij een ander die dat net niet stond. Dat is voor ons teveel denkwerk
en hoopvol wordt dan richting vlagger gekeken. Bert oordeelde naar de regel en de vlag bleef
omlaag.Dick snelde uit de goal maar was machteloos bij de lob over hem heen. 0-2 en we
waren aardig de kluts kwijt. Martin probeerde nog de scheids ervan te overtuigen dat de pass
op de buitenspelstaande speler van Zwaluwen bedoeld was en dat het feit dat de bal verkeerd
werd geraakt en daardoor uiteindelijk bij een andere spelers uitkwam niet ter zake deed. Het
klonk overtuigend, maar Leon bleef bij zijn besluit: doelpunt
Het leek even nog erger te worden maar 0-3 viel net niet, redding van Dick die de de spits met
gevaar voor eigen leven afstopte. Het leverde hem wat pijn aan de hand op. Later tikte Dick
een bal met diezelfde hand corner. Ik heb hem niet geraakt scheids! De hand moet gevoelloos
geworden zijn. Geen 0-3, sterker nog, een pass van Bas op Ruud en die krulde vanaf links op
de zestienmeter de bal in de rechterhoek,1-2. We zaten weer in de wedstrijd. Wat later een
uitval van ons. Bas wurmde zich op de middenlijn langs wat tegenstanders en had opeens
een vrije doorgang naar de keeper. Rechts kwam Ruud mee, links, wat achterop, kwam Greg
aanlopen maar Bas moest dit alleen kunnen klaren. Hij omspeelde de keeper maar voor Bas
in kon tikken werd hij gevloerd door de keeper. De bal rolde door naar links waar Greg toch
op tijd was en die schoot de bal in het lege doel. Helaas, de scheids had al gefloten voor een
strafschop. Leermomentje Leon. Voortaan even kijken wat er gebeurt, de strafschop kan altijd
nog gegeven worden. Formeel goed gefloten maar wel verzuimd de keeper rood te geven. Dat
had onze kans op 3 punten zwaar vergroot. Nou vooruit, op ons nivo hoeft dat niet, maar net
zo goed hoef je op ons nivo ook niemand vanachter neer te halen toch?
Ruud achter de bal en hij schoot onberispelijk in de linkerbenedenhoek, 2-2. Het had snel
daarna 3-2 kunnen worden toen Greg een bal onderschepte en schuin rechts van de keeper kon
uithalen. De keeper redde. Tot aan de rust bleef het bij 2-2.
In de rust wat thee en wissels en ook de aangekondigde scheidswissel.
De tweede helft was nog maar enkele minuten oud toen we weer op achterstand kwamen.

Een afstandsschot werd door Dick al duikend gevangen, bij het neerkomen moest hij de bal
lossen en 1 van de 2 volkomen vrij staande Zwaluwspelers kon de bal makkelijk intikken.
Weer liepen we achter de feiten aan. Kansloos leek het niet. Leon werd diepgestuurd en kon
alleen op de keeper afgaan. Hij omspeelde de keeper maar heeft helaas geen linkerbeen
en werd naar buiten gedrongen. Zo kregen we nog wat kansjes maar gaandeweg de tweede
helft verdween het overleg en werd het wat chaotisch. Typerend beeld was de veldbezetting
waarin vaak 5 man min of meer halverwege op de helft van Zwaluwen stonden en de andere
5 verdedigend halverwege op eigen helft. Daartussenin een gat van 30, 40 meter. Zwaluwen
deed het iets beter maar best was het allemaal niet meer. We probeerden het wel en hoopten
op een goed moment van.... ja van wie eigenlijk? Over de 2-4 willen we alleen vertellen dat
o.g. een voorzet van Zwaluwen taktisch aan zich voorbij liet gaan ipv weg te koppen en Arno
daar niet op gerekend had en de spits met gestrekt been alsnog in kon tikken en dat er direct