Veteranen 2 nog een beetje in de race?

22 april 2015 15:30

Zaterdag 18 april de wedstrijd tegen Oude Maas. Gezien de stand op de ranglijst waren we

verplicht de 3 punten op sportpark Pernis te houden. Veel afzeggingen deze weken, ook deze

dag. Gelukkig waren Jacco, Bart en Marcel van het 5e bereid met ons mee te doen. Bedankt

daarvoor want anders hadden we maar 10 spelers gehad. De wedstrijd van vorige week tegen

Hermandad had z’n tol geeist met flinke blessures van Arjan en Wim. Die spelen voorlopig

niet.

Onder leiding van scheids Sjaak Olierook voltrok zich voor de weinige toeschouwers een

gezapige wedstrijd. Als geblesseerde langs de kant ben je dan al gauw geneigd te denken dat

je net zo goed mee had kunnen doen want zelfs op een been zou je nog mee kunnen komen.

Vaak valt het in de praktijk dan toch tegen. Op een slecht veld, hard en hobbelig was goed

voetbal niet echt mogelijk. De hoogtepunten waren dan ook schaars. Doelpunten van Willem,

mooi afgewerkt met buitenkant links om de keeper heen gekruld, en Frank met een intikker

na lage voorzet van Ton, brachten de ruststand op 2-0. Oude Maas was een keer heel

gevaarlijk toen een hoge voorzet op de lat belandde. Dick dacht de bal over te kunnen kijken

maar kwam dus goed weg.

Na de rust min of meer hetzelfde beeld. Wij toch wel een stuk sterker en toen Willem na rust

al snel de 3-0 binenschoot vanaf zo’n 20 meter leek het pleit beslecht. Dick had vrijwel niets

te doen en de enige opwinding ontstond als de bal over het hek werd geschoten en er minuten

over werd gedaan om deze terug te krijgen of halen. Er was geen reservebal beschikbaar zo

bleek. Niet dat iemand er een punt van maakte overigens. Zo’n wedstrijd was het.

Martin Bijl zorgde alsnog voor spanning. Vanaf de kant leek hij een langssnellende aanvaller

op het laatste moment nog te kunnen stoppen maar dat was volgens de scheids

onreglementair. Volgens veel anderen ook, behalve uiteraard Martin. De situatie was dit keer

ruim binnen ons strafschopgebied en Sjaak was onverbiddelijk. Het werd 3-1.

En dan wordt het toch nog een beetje spannend bij ons. Wij kregen behoorlijk wat kansen om

de score te verhogen maar alleen Jacco scoorde door een voorzet alert in het doel te werken:

4-1.

Oude Maas scoorde toch weer. Een simpel balletje leek makkelijk door een van ons

weggewerkt (veldspeler) of opgeraapt (keeper) te kunnen worden. Geen van tweeën gebeurde

en lullig hobbelde de bal bij de tweede paal het doel in, 4-2.

Daar bleef het bij. De komende 2 wedstrijden tegen Zestienhoven en VOB moeten we echt

aan de bak. Winnen we, dan houden we nog een kansje.