Veteranen 2 in de lente

16 april 2015 8:15

Na 3 gewonnen wedstrijden tegen HBSS, Zwaluwen en PKC’85 was op zaterdag 11 april

Hermandad aan de beurt.

Altijd lastig en zeker uit. Wie weleens tegen Hermandad speelt weet dat zij spelen op op het

Toepad sportcomplex van zo’n 11 sportvelden groot.

Bij aankomst op dat complex linksaf, 2

verenigingen passeren en daar heb je Hermandad. Kantine, 4 kleedkamers en pal daarbij hun

(kunstgras)veld. Vlak voor de wedstrijd komt een van onze tegenstanders vertellen dat we de

eerste helft echter op een heel ander veld spelen, ver weg in de andere hoek van het grotere

geheel. De dames van de Dienderclub waren namelijk nog bezig met hun wedstrijd De

tweede helft zouden we wel op het eigen veld spelen.

Prettige bijkomstigheid was dat we de eerste helft grotendeels wind mee hadden en de tweede

helft eigenlijk ook. So far so good.

De wedstrijd pakte minder goed voor ons uit. Een redelijk gelijk opgaande wedstrijd met wat

meer kansen voor Hermandad en vooral schietkansen van wat grotere afstand voor ons.

Hermandad scoorde als eerste. We gaven iets teveel ruimte aan een Hermandadder die zich in

ons strafschopgebied vrijspeelde en met een schuiver Dick passeerde. Niet al te lang daarna

werd het zelfs 2-0 door een iets fraaier schot van diezelfde tegenstander in de verre hoek.

Weer gaven we iets teveel ruimte en Dick was kansloos.

Gelukkig scoorde Arjan de 1-2 door een bal van Hermandad vlak bij hun strafschopgebied te

onderscheppen en direct laag in te schieten.

De tweede helft begon hoopvol. Niet lang na rust scoorde Willem de gelijkmaker uit een

aanval van ons door de bal laag in de linkerhoek te schieten. De hoop werd snel daarna de

grond ingeboord. Een harde voorzet van Hermandad werd door Jan ongelukkig in het eigen

doel gewerkt en niet lang daarna werd het 4-2 toen 2 man van Hermandad vrij op Dick af

konden gaan.

Het vervolg van de wedstrijd is door ondergetekende niet helemaal meegemaakt doordat een

enkelblessure na domweg een simple verstapping een vroegtijdige gang naar de kleedkamer

inluidde. Kort daarop gevolgd door Arjan die iets heldhaftiger in een duel ten onder ging

maar enkel en knie blesseerde. In de eerste helft was Jan nog met een bloedende hoofdwond

afgehaakt maar dat bleek gelukkig mee te vallen. In de 2e helft kon hij weer meespelen.

Het werd uiteindelijk 5-2 voor Hermandad en wij konden onze wonden gaan likken.