Veteranen Ve 2 in december

19 december 2014 8:15

Na de sensationele 10-0 overwinning bij GGK moesten we zaterdag 13 december natuurlijk de lijn doortrekken. Adel verplicht al zou het thuis tegen Zestienhoven vast het geen makkelijke klus zijn. Genoeg spelers met 16 man present. Scheids Sjaak Olierook, tweede veld niet al te best na de regen van vrijdag maar het was goed te doen.

We begonnen voortvarend. Vanaf de eerste minuut zetten we de tegenstander onder druk en hoewel er niet heel veel open kansen waren was het wachten op de 1-0. Zestienhoven kwam nauwelijks over de middenlijn. Alleen een enkel schot van afstand gaf Dick wat te doen.

Het duurde al met al lang voordat wij eindelijk de 1-0 scoorden. Opluchting bij ons en gelatenheid bij de tegenstander want het had ook al 3 of 4-0 kunnen staan gezien het overwicht.

Op naar de 2-0 en het karwei verder afmaken was de gedachte. En, zoals zo vaak, gaat het dan fout. Een lange bal op de spits van Zestienhoven veroorzaakte wat onrust achterin. Na wat gerommel leek de spits door te kunnen breken maar gelukkig was daar Ton die met een fraaie sliding de bal van de voeten van de tegenstander tikte.

Gelukkig werd binnen enkele seconden ongelukkig. De bal ging richting ons doel langs de uitgekomen Dick en verdween precies in de hoek. Eigen doelpunt, keeper boos, maar had hij wel uit moeten komen?, Ton bedroefd en de rest had er ook wel de pest in. Zoveel beter en dan toch 1-1.Kort daarop was het rust.

Tegen het einde van de rust was het wat begonnen te regenen. Niet hard maar toch, het veld werd er niet beter op. Zestienhoven had nog wat jongere spelers achter de hand en ook in het elftal wat spelers op andere plaatsen gezet, zoals wij ook hadden gedaan. Bij ons pakte het wat minder goed uit. Vandaag hadden we voornamelijk middenvelders in de aanbieding met o.a. Cor, Martin en Jan als afwezigen. Dus moest er wat geschoven worden her en der met als gevolg toch wat rommelig spel. Adrie links op het middenveld, Jaap ook op het middenveld. Arjan laatste man, dat was allemaal even wennen.

Zestienhoven was gevaarlijker dan voor de rust en niet lang na rust viel zelfs de 1-2. Wij waren overigens nog steeds wel beter, kregen steeds meer mogelijkheden maar om nou te zeggen dat we zeker wisten dat het wel goed zou komen....

Arjan bracht de rust terug. Hij mocht een vrije trap nemen op zo’n 25 meter links van het doel. Hij schatte even de situatie in en met een geweldige trap knalde hij de bal in de rechterkruising. Het is weleens eerder gezegd maar als Arjan scoort gaat dat vaak mooi. Niet te veel veren ergens in steken natuurlijk want hij stond dus eigenlijk laatste man, maar was ook vaak voorin te vinden. Dat leverde achterin weleens wat problemen op maar vooral Ton kon met zijn snelheid veel corrigeren.

De druk werd opgevoerd met een aantal kansen en klutssituaties als gevolg. André miste een kans door de bal vlak voor de doellijn over te koppen, Leon klutste zich in het doelgebied een slag in de rondte, Frank denderde keer op keer op links naar voren, Willem, die gewisseld was, rookte de ene na de andere peuk, maar het lukte steeds net niet. Totdat Leon een hoge voorzet van rechts opeens volkomen vrijstaand in kon koppen: 3-2.

Buitenspel? Het deed er niet toe want de scheids keurde de goal goed.

De ban leek gebroken en de 4-2 in de maak. Leek want wij scoorden niet meer, ondanks de kansen die we kregen. Zestienhoven daarentegen scoorde opeens wel. Ging er een overtreding op een van ons aan vooraf? Het deed er hier ook niet toe, want de scheids keurde de goal goed, besloot dat het, in zijn ogen,  een juiste eindstand was en floot af.

Gelijkspel. Onnodig punten ingeleverd want zeker in de eerste helft hadden we flink afstand kunnen en moeten nemen.