Facebook Toestaan Niet toestaan

VE2 uit tegen GGK VE1

10 december 2014 12:30

Zaterdag stond de altijd lastige uitwedstrijd voor ons op het programma bij GGK aan de kanaalweg in
Rotterdam. Daarnaast was er nog een extra handicap we speelde op een aspiranten tijdstip 10:15
uur, alleen geen gillende ouders langs de kant om ons op te zwepen.

Aangekomen op het veld liep

onze Jan de cornervlaggen neer te zetten de juiste mentaliteit ook voor de tegenstander zorgen al

zou dat later in het veld wel anders zijn. Ondanks de overwinning bij Oude Maas waren er toch weer

redelijk wat afzeggingen maar op het laatste ogenblik de afzegging van Wim bij kwam. Dus

uiteindelijk hadden we 14 man over dit moest toch genoeg zijn zeker nu Andre van Dijk ook gelijk

meekwam i.p.v. van de toegezegde tweede helft. Dus vol goede moed het veld op. Door de regen

van de afgelopen avond en nacht was het veld echter behoorlijk zwaar geworden. Al snel na de

aftrap bleek dat we aardig de bal snel van voet naar voet konden laten gaan. Martien eindelijk, na 8

maanden en de eerste minuten van vorige week weer redelijk fit aan de wedstrijd begonnen, gaf na

5 minuten een mooie bal met de buitenkant voet diep op Frank. Ja en als Frank de ruimte heeft en de

tijd, dan betekent dit meestal wel een goal en zo ook vandaag lekker begin voor ons. Na amper 10

minuten volgende weer een mooie aanval welke Leen netjes dacht af te ronden maar helaas daar

stond nog een verdediger op de doellijn, welke wel de arm nodig had om een goal te voorkomen.

Penalty dus en een mooie klus voor onze penalty killer Ruud. De bal ging links van de keeper het doel

in en na 10 minuten dus al 0-2 waar zou dit eindigen vandaag als we zo zouden doorgaan. Weer een

mooie aanval over diverse schijven van links voorgegeven door Leen richting tweede paal en daar

ging Andre de lucht in om de bal te koppen. Nu waren er twijfels of Andre wel of niet van de grond

kwam om te koppen maar toch netjes tegendraads ingekopt en de keeper kansloos achterlatend de

0-3 nul. Deze goal viel pas nadat er een goede vrijetrap was genomen door GGK maar ook netjes uit

de hoek was gehaald door Marius, wat als deze tegengoal wel was gevallen. Hierna volgde nog een

goal van Leen en Frank voor rust wat een weelde 0-5 in. In de rust moest er gewisseld worden en

kwam Willem er in voor Ruud en Greg voor Andre. In de rust was er toch wel bezorgdheid over de

eerste 10 minuten na rust dit omdat we nog weleens wat liggen en krijgen we ook goals tegen,

waarschijnlijk komt dit door de thee. Dus toch nog maar even verder met Martien om zekerheid in te

bouwen op het middenveld. Wat bleek de tegenstander had zich volledig naar ons aangepast en dat

streelt toch wel je ego ook op je oude dag. Na rust rustig te hebben aangekeken wat de tegenstander

ging doen startte de doelpuntenmachine weer. Willem bleek weer de oude koude killer te zijn ( 4

maal raak en dat in 45 minuten). De wedstrijd kabbelde rustig door in de tweede helft toen plots op

een beslissing van de scheids kon Bijl zijn mond toch even niet houden. Volgens Bijl werd er ons

onrecht aan gedaan wat hem geel opleverde. (in de nieuwe regel 10 minuten naar de kant) of dit

hielp weten we niet echt wel werd 3 keer gescoord en bij terugkomst van Bijl stond het dus plots 0-9

uiteindelijk werd het ook nog 0-10 wat een uitslag op onze oude dag. Het ging in de kleedkamer

naast de discussie over het spel ook weer over de platte kar hoelang zal dit nog doorgaan.