Verslag CWO 4 - Pernis 5

25 november 2014 8:15

Bizar scoreverloop pakt goed uit voor Colonne : 4-5 :
Zaterdag 22-11-2014, na de afgelasting tegen Spijkenisse 7 van verleden week moesten we vandaag alweer de 4e uitwedstrijd spelen bij CWO uit Vlaardingen. Een machtige kantine toornde uit over de vele velden, alleen jammer voor CWO dat deze niet gevuld was met mensen.

CWO 4 een directe concurrent op de ranglijst, bij winst zouden we leuke zaken doen, iets stijgen op de ranglijst en altyd goed voor het zelfvertrouwen.Een gehavende Colonne deze zaterdag , maar liefst 7 afmeldingen kwamen mij ter ore afgelopen week. Hoe gingen we dat oplossen, het 3e en 4e waren vrij dit weekeinde, maar het was allerminst zeker of we mensen er bij konden krijgen. Donderdag kwam het verlossende antwoord. Ron Sekeris(alias Snor), Robert Oilsmoke, Ronald Ketting(roker) en Jona ( Gold) en Ar versterkten de marcherende Colonne. Gelukkig speelden we op normaal gras, wat voor velen een welkome keuze was.Even over half 3 werd er afgetrapt op veld 2 onder leiding van een zeer jonge scheidsrechter, die deze wedstrijd een belangrijke rol ging spelen. CWO  4 , een juniorenteam vergeleken met ons had een aardig team staan, vooral de diklijvige nr 10 was soms een kwelgeest voor de bezoekers uit Pernis.

Het was ook niet raar dat CWO de eersten waren  die de eerste kans kregen , uit deze aanval werd de bal tot corner gewerkt, helaas voor de gastheren  kwam de bal eerst op de lat en daarna over geschoten.Hierna was het Pernis 5 dat het vijandelijke doel opzocht, Via Jona en Snor kregen we een corner die door Diever werd genomen, het werd een goeie corner want wie was daar met zijn nieuwe kicksen, ja Andre (baco) Stelloo had zijn nieuwe schoenen niet eens nodig, want met een ferme kopbal liet hij de doelman kansloos: 0-1. Wat een begin van deze wedstrijd en we waren nog maar pas begonnen. Een domper voor CWO ,dat al 1-0 voor had kunnen staan. Na de verplichte middenbal ging het spel weer verder.En HOE ging het verder zeg, de 2e aanval werd opgezet, en volgens mijn tekst op mijn A4tje was het Jansen die de bal bij vd Berg kreeg , die  vandaag wel raad wist met het speeltuig :  0-2, wat een weelde voor Pernis 5.Maar ja, we weten uit ervaring dat dit nooit een opmaat is voor een goed resultaat.CWO liet zich niet kennen en ging op zoek naar de Anschlusstreffer. Die kwam er dus wel, hoewel deze nooit had mogen vallen, een terugspeelbal op Soeteman werd fataal, in plaats van de bal een roei te geven, speelde hij een tegenstander in eerste instantie nog wel uit, maar  daarna ging het mis,de bal werd mijns inziens iets te ver door Soeteman gespeeld, waardoor de bal bij CWO weer in bezit kwam : 1-2.Een onnodige goal tegen dus, maar dat gebeurt wel vaker bij de onzen.Een toch sterker spelend Pernis 5 hield nog steeds stand. Na een volgende aanval  kwam de bal bij goaltjesdief Sekeris die een goede voorzet gaf aan vd Berg die zijn 2e en Pernis 3e goal liet aantekenen: 1-3. Weer een marge van 2 doelpunten, zouden we dit keer  dit wel vast kunnen houden?

De tijd zou het leren want we zaten nog steeds in de 1e helft, een boeiende eerste helft mag ik wel zeggen, die heel veel bracht bij beide teams.Een corner van CWO  leverde even later een doeltrap op voor Soeteman, de bal ging naast het doel en ook nog een tweede aanval van CWO ging wederom naast. Zoals U leest ging de wedstrijd heen en weer, nu mochten de Pernissers weer  richting de goalie van CWO. Ikzelf kon het niet goed zien, maar klaarblijkelijk werd er hands gemaakt in de zestien, whatever, de bal ging op de stip en bij ons is Diever de man van de strafschoppen. Zouden we voor rust de voorsprong uit kunnen breiden?  Helaas was het ons niet gegund, want de te hoog ingezette bal van Diever kwam op de lat terecht, een lage schuiver rechts had voldoende geweest voor de 1-4, een corner restte  waar niks uitkwam.Ook een kopbal van Sekeris  kwam even later op de paal waar ook een corner uitkwam, het resultaat hiervan staat 2 zinnen terug.Aan de andere kant redde Soeteman bekwaam op een tegenaanval van CWO.We zijn nog steeds in de 1e helft waar CWO aanzette en na wat geklungel stond daar de speler  van CWO die de bal aan  zijn voeten kreeg en alle ruimte en tijd had om uit te halen, het leder verdween in het bekende timmermansgereedschap: 2-3.

De Pernisser reservebank , dit keer helemaal bezet door wissels, harde kern en diverse kroost werd even stil na al 3 keer gejuichd te hebben.Een bal van Cutsen naar vd Berg, had de 2-4 kunnen betekenen , maar de bal ging voorlangs.Ook wederom Sekeris had zijn Torinstinct nog niet op scherp, zijn schot naast het doel was het resultaat.En vlak voor het einde van de eerste helft had CWO ook nog een kans op de 3-3, maar de bal ging gelukkig over.Na nog een bal van de doellijn weggewerkt te hebben kwam de 3-3  toch . CWO mocht een penalty nemen die door Soeteman werd gepareerd, maar had de bal niet vast. Toen gebeurde iets wat niemand  had verwacht, een 2e penalty volgde nadat eigenlijk Soeteman  onheus werd bejegend kwam de bal schijnbaar op de hand van Verheij, waardoor penalty nr 2 werd gegeven binnen 2 minuten. Deze ging er dus wel in : 3-3.Dit werd tevens de ruststand.

Na een donderspeech van diverse mensen en met Diever  achterlatend in de kleedkamer begonnen we aan de tweede helft. Wat zou het brengen , met 3-3 kon het alle kanten op. Al gauw kregen we via vd Berg al een aardige kans,maar de keeper was de winnaar in dit duel. Twee wissels werden in de rust toegepast Ar voor Diever en Ronald Ketting voor Jona.Schellevis bleef nog even aan de kant maar werd later ingebracht voor Cutsen.Een vrije trap voor CWO   verdween op de lat en werd tot corner verwerkt.Na deze  corner kreeg Sekeris voor open doel een dot van een kans na goed geven van vd Berg en ook na een beste bal van Olierook was Sekeris de situatie niet meester, het bleef 3-3.Pernis 5 moest hierna alle zeilen bijzetten om CWO van scoren af te houden. Dat lukte totdat CWO een corner mocht nemen.

De eerder al genoemde lijvige nr 10 kon vogelvrij van dichtbij scoren:  4-3. Jolijt alom bij de thuisploeg, dit kon niet meer fout gaan dachten ze, maar we hadden nog tijd om dingen recht te zetten.Wat   er de resterende tijd allemaal gebeurde  was wel met een pen te beschrijven, mede dankzij frau Diever, die de laatste dingen op papier zette omdat ondergetekende de vlag ter hand had genomen. Dus 4-3 voor CWO, een aanval van datzelfde CWO , de aanvaller gaat de 16 in en wordt licht aangeraakt, hij komt ten val maar de scheids wuift de vraag om weer een penalty terecht weg.Nu hierna ging Pernis weer de aanval in ,een bal op vd Berg, die op snelheid op het doel af gaat en de verdediger moest aan dat bekende ding trekken die je tegenkomt in alle treinen, en OOK in de 16, en de scheidsrechter wees onverbiddelijk naar dat witte rondje , 11 meter van het doel verwijderd.Penalty voor Pernis 5 met 4-3 achter, dan moet je stalen zenuwen hebben ook op dit nivo, maar Sekeris heeft niet alleen een stalen ros waar ze in 2015 de Mont Ventoux gaan beklimmen, maar ook nu op 22-11-2014, reserve 6e klasse had hij stalen zenuwen en tikte beheerst in: 4-4.

Een punt halen na een 1-3 voorsprong en 4-3 achterstand, ja , we zouden er voor getekend hebben,Maar er werd niks getekend voor een gelijkspel, en ja het staat hier echt op het A4 tje, om 16.16 werd de 4-4 gescoord, en wat denk je om 16.18, bij het scheiden van de markt was onze held Sekeris die na diverse gemiste kansen het predikaat matchwinner mocht opspelden. Een alles of niets knal verdween als een granaat achter de doelman, die net als heel CWO verbouwererend  het hoofd liet hangen. Dit was toch niet te verzinnen, 4-5 in de slotseconden. Wat een scoreverloop, gemiste kansen, gemiste penalties, gescoorde penalties ,  boosheid , geluk, gelach,gevloek,en wat al niet meer zat er in deze wedstrijd die uiteindelijk terecht ons de 3punten bracht, Hulde aan Ronald Ketting die in de 2e helft de ploeg bleef coachen en waarschijnlijk altyd bleef geloven in een goede afloop. Normaal heeft Pernis 5 op 1 na allemaal ex DOTO spelers in de gelederen, maar nu met ook Excelsior Pernis spelers die allemaal hun uiterste best deden met als gevolg een 4-5 overwinning, Dit was echt een fusie overwinning.