leggen? Belangrijk misschien niet, maar toch wel leuk om ook aan anderen, die ons niet zien

spelen, verslag te doen en daarbij ook de mogelijkheid om later nogeens wat in archieven te

De artikels in het AD van dit jaar met o.a. een terugblik op het gloriejaar van DOTO 1969/

1970 en onlangs nog een stuk over het landskampioenschap van Excelsior P in 1944 geven

aan dat geschiedschrijving absoluut de moeite waard is. Ook voor Veteranen II, al is het de

vraag of over 70 jaar nog iemand geïnteresseerd is in wat wij in 2014 beleefden.....

Toen Arno Meijboom vroeg waarom er niet meer geschreven werd, met daarbij de opmerking

dat toch wel erg jammer te vinden, heeft o.g. toch maar e.e.a. overwogen en besloten een

poging te wagen om weer eens wat te schrijven.

Eerst nog even de administratie op orde brengen. Veteranen II bestaat dit seizoen uit de

volgende spelers:

Dick vd Steen, aanvoerder en nu ook vaste keeper daar Peter Wander helaas afscheid van het

voetballen heeft moeten nemen ivm knieklachten.

Verder Cor Eschmeijer, Jan Geervliet, Arno Meijboom, die dit seizoen bijhoudt wie er wel

en niet aanwezig zijn en indien nodig spelers erbij regelt, Martin Bijl, Ton Westdorp, Frank

Koster, Arjan vd Kuil, Bert Jansen, Cees van Kampen, Adrie Koert, Greg Huiswoud, Ruud

Nieuwenhuijzen, Martien Snikkers, Leon van Bokkem, Andre van Dijk, Jaap Sekeris, Wim

Keemink, Marcel den Uijl en onze nieuwe aanwinst Willem Ooft, afkomstig van Lombardijen

maar woonachtig in Spijkenisse. Hij vindt onze competitie indeling geweldig omdat hij nu

naar alle wedstrijden op de brommert kan. Willem, zo is al gebleken, moet het misschien niet

hebben van zijn loopvermogen, maar maakt dat ruimschoots goed met scorend vermogen. Een

veel scorende spits, wat een luxe.

Het seizoen is al aardig op streek en na een weinig succesvolle bekercampagne zijn er

inmiddels al 4 competitiewedstijden gespeeld.

De eerste bekerwedstrijd uit bij Monster ging met 9-5 verloren. Wel 4 Goals van Willem

Ooft, de een nog mooier dan de ander. Wat een debuut! Helaas geen 3 punten.

De wedstrijd thuis tegen Graaf Willem II VAC ging niet door omdat de club uit Wassenaar te

weinig spelers had en de week daarop konden wij weer niet afreizen naar Dirksland omdat wij

te weinig spelers hadden. U ziet, geen succes die bekerwedstrijden.

De competitie.

De eerste wedstrijd d.d. 27/09/2014 was uit tegen Zwaluwen VE3. Genoeg man. Lekker

weer en uiteindelijk een spannende wedstrijd die door ons verdiend met 4-3 werd gewonnen.

Binnen 2 minuten stonden we al met 1-0 achter maar maakten direct darop gelijk. We kregen

kansen genoeg maar kwamen toch weer achter, later in de tweede helft alsnog voor met 4-

2 en tenslotte dus resulterend in 4-3 winst. Een mooie start maar we hadden het ons wat

makkelijker kunen maken door de kansen wat beter te benutten. Wat de doelpuntenmakers

betreft kan ik niet beloven altijd betrouwbare info te geven, maar Willem 2x, Ruud en Frank

scoorden nu onze doelpunten dacht ik.

De week daarop thuis tegen VOB Ve1 Een wedstrijd die onverdiend met 2-0 werd verloren.

Twee afstandsschoten werden ons fataal en wij scoorden dus niet ondanks een aantal grote

kansen. Bij de tweede goal, een afstandsschot van 30 meter schatte Dick het niet helemaal

goed in, sprong en was al aan de afdaling begonnen toen de bal over hem het doel in vloog.

Dick vertelde na de wedstrijd zonder lenzen gekeept te hebben daar deze nog in bestelling

waren..... Had ie beter niet kunnen doen.

Op 11 oktober uit tegen Lombardijen Ve1. Altijd lastig, want hoewel wij daar eigenlijk

altijd aardig spelen trekken we de laatste jaren toch regelmatig aan het korste eind. Nu werd

het 1-1. Niet veel te melden daar o.g. niet aanwezig was, maar door meerdere afzeggingen

waren er maar 12 spelers over die dik verdiend een punt meenamen.

Zaterdag 1 november uit tegen HBSS Ve2

Heerlijk weer en wisselspeler zijn was in de eerste helft geen straf met het zonnetje heerlijk

in de dug-out schijnend. Liefst 16 spelers dus volop wisselmogelijkheden. De enige die hier

in de eerste helft gebruik van maakte was Willem die Jaap de kans bood een doelpuntje

mee te pikken. We stonden toen al ruimschoots voor met 3-0. Vrijwel elke aanval leverde

een kans op en eigenlijk benutten we er toch te weinig. Tegen het einde van de eerste helft

moest Dick nog een paar keer redden maar de rust werd met een 4-0 voorsprong gehaald.

Doelpunten door Willem 2x, Frank, en Marcel. Een paar mooie goals vooral van Willem na

een schitterende pass van Adrie en van Marcel, die met gevaar voor lijf en leden de bal tussen

de uitkomende keeper en een verdediger het doel in tikte na een fraaie lange bal van Martin.

Veel wissels in de rust en dat pakte niet geweldig uit. Een moeizame tweede helft was het

gevolg waarin een fanatiek spelend HBSS ons onder druk zette en we binnen een mum

van tijd cornerballen tegen kregen te verwerken en een aantal kansen van HBSS met kunst

en vliegwerk ongedaan werd gemaakt. Het werd toch 4-1 en de druk nam extra toe toen 4

wisselspelers van ons en masse warm begonnen te lopen en daarmee een duidelijk statement

afgaven aan de actieve spelers.

Naarmate de tijd verstreek kregen wij toch weer kansen en toen Frank 5-1 en Willem 6-1

maakten was de strijd definitief gestreden. Meest opvallende speler was in de tweede helft

opa Jaap die een viertal open kansen, na voorzetten vanaf rechts, o.a. van Ton die keer op

keer doorkwam, wist te missen en alleen een keer de lat teisterde. Jaap maakt graag mooie

doelpunten vanuit onmogelijke posities, maar het mag ook simpel raak zijn hoor Jaap.

Ook opvallend was de zeer sportieve actie actie van een HBSS speler. Bij 5-1 leek deze door

te breken. Jan zette op het laatste moment een tackle in, miste bal en speler, die toch viel.

Penalty besliste de scheids, waarop de HBSS’er aangaf niet geraakt te zijn en slechts zijn

evenwicht verloor waardoor hij viel. Geen penalty dus. Het terugdraaien van de beslissing

door de scheids was niet voor iedereen duidelijk maar de penaltynemer schoot de bal sportief

bewust naast. Hulde en alle waardering van onze kant. Eens kijken of wij zelf ook zoiets op

kunnen brengen....

Zaterdag 8 november 2014, thuis tegen PKC’85 Ve4

Bijzonderheidje: Bas Koert had zich weer aangemeld om te spelen. Daar Dick had afgezegd

kon Bas rustig beginnen want hij wilde wel als vervanger voor Dick gaan keepen.

Weer heerlijk weer, scheids Sjaak Olierook, alle ingrediënten aanwezig voor een lekker

potje voetbal. Daar leek het van het begin ook op uit te draaien. PKC’85 kwam nauwelijks

over de middenlijn en wij kregen kans op kans. Haast iedereen die weleens in de buurt van

het vijandelijke doel kwam mocht een poging wagen en daarom noemen maar geen namen

wie deze kansen miste, nou vooruit eentje dan omdat het Martin was die tot zijn eigen

verbijstering en die van ons inkomend op een fraaie voorzet vanaf links zijn kopbal op 3

meter van het doel ver naast zag gaan. Volgens zeggen ging de bal zelfs over de zijlijn...

Maar goed, vele anderen lukte het ook niet te scoren Alleen Leon was het die al vroeg in de

wedstrijd een voorzet van Willem buitenkant voet langs de keeper werkte, zoals alleen Leon

dat kan..

En Marcel scoorde trouwens ook maar dat doelpunt werd ten onrechte wegens buitenspel

afgekeurd. Rust 1-0 dus.

In de rust weer een aantal wissels en net als vorige week deed dat ons geen goed. In het begin

van de tweede helft kregen we nauwelijks kansen en PKC ’85 counterde nu wel af en toe

gevaarlijk.

Op een gegeven moment mochten ze op 20 meter van ons doel een vrije trap nemen. Het

gevaarlijke schot kon door Bas nog uit de hoek worden gestompt maar een PKC-er reageerde

sneller dan onze verdedigers en schoot de bal in de rebound binnen. 1-1.

Verontrust trapten we af want ondanks dat we veel sterker waren geweest konden we het nu

haast niet meer opbrengen de boel op orde te krijgen.

We kregen nog wel wat mogelijkheden maar goed was het niet. Net op het moment dat de

wisselspelers zich op wilden maken voor een demonstratieve gezamenlijke warming-up

schoot Ruud vanaf 16 meter de 2-1 tegen de touwen. Dat gaf de burger weer moed maar we

hadden een reddend handje van Bas nodig bij een doorbraak van PKC’85 en ook een keer

de scheids die op advies van Bert een goal wegens buitenspel afkeurde anders had het 2-2

geworden en of we de 3 punten dan nog binnen hadden gehaald mag betwijfeld worden. Nu