Eerste klap daalder waard voor v.v. Pernis 5

30 september 2014 20:30

Zaterdag 27-09-2014, de dag dat de competitie van het seizoen 2014-2015 ook voor Pernis 5 aanving. Een uitwedstrijd bij Excelsior 20 1 die MVV"27 had vervangen. We hadden een kleine spelersgroep van 12 spelers door diverse blessures en sommigen die moesten werken.

Stipt om 14.00 uur werd er afgetrapt op een redelijk goed bespeelbaar grasveld. Excelsior had een jonge ploeg voetballers die bij vlagen moeilijk af te stoppen waren.In de eerste periode van de 1e helft werden we aardig genoopt tot verdedigingswerk hetgeen geen doelpunten opleverde. Pernis kwam later uit zijn schulp en kwam ook diverse malen bij het vijandelijke doel, derhalve bleef het 0-0.Later in de 1e helft zou er dan toch een goal vallen, en hij viel aan de goeie kant, want de scheidsrechter beoordeelde een opgeraapte bal als een terugspeelbal van een verdediger.

Een kadootje vonden wij , maar kadootjes moet je uitpakken en in tweede instantie was het Nick van Kralingen, de man in vorm van de laatste weken wist er wel raad mee, in de korte hoek wist hij het leer over de doellijn te prikken: 0-1. Jolijt bij de spelers en harde kern die ook weer waren meegetogen naar Schiedam. Teleurgesteld trapten de zwart-witten af , want dit hadden ze toch niet verwacht.Vele aanvallen richting Marius werden afgeslagen , ballen werden tot corner verwerkt, de verdediging bleef staande , maar vlak voor rust moest men toch capituleren. Het was Peter die een aanvaller pootje haakte binnen de beruchte lijnen en zo ging de bal op de stip, die netjes werd binnengeschoten: 1-1, wat tevens ruststand was.

Na het bekertje siroop(!!!!!!) was de 2e helft een hele goede van ons, leuke aanvallen, goeie combinaties, weinig gezeur , de wil om te winnen was erg aanwezig.Pernis was de bovenliggende partij in de 2e helft, maar de tegenstanders maakten het ons soms wel moeilijk. Maar het was Pernis die na een goeie aanval de 1-2 binnensschoot. Robin werd goed bediend op links en van 5 meter schoot hij onberispelijk binnen, weer een voorsprong voor de Colonne, wat een weelde na een paar minuten in de 2e helft. Zouden we het nu wel vast kunnen houden? De tijd zou het leren.Excelsior 20 kwam af en toe gevaarlijk in de buurt van Marius, maar hij was zeker een sta-in -de -weg voor de jonge Schiedamse ploeg.Met veel verdedingskracht werd de gelijkmaker voorkomen.

We kregen voorin meer ruimte doordat zij risicos moesten nemen om de 2-2 te maken.Maar dat werd het niet, sterker nog het was zum Cutsen die van eigen helft opstoomde richting het doel van Excelsior 20. Nick , die veel vrijheid genoot in de 2e helft zag het allemaal aankomen en een 2 tegen 1 situatie werd keurig afgemaakt. Zum Cutsen deed alles goed , maakte meters , drong de laatste verdediger terug naar zijn strafschopgebied en U raad het al, de bal werd keurig op Nick gepassed die verwoestend het net liet bollen: 1-3.

Wat een luxe , 2 doelpunten verschil en nog een dik kwartier te voetballen, waar zou dit in eindigen? Excelsior rechtte de rug en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Na weer diverse aanvallen van de thuisploeg die furieus de aanval koos, werden zij toch beloond, vlak voor tijd werd het 2-3. Nu werd het helemaal billenknijpen voor de onzen, hoelang konden we deze stand verdedigen en hoelang zou de scheids door laten spelen? Elke bal werd nu weggeknald , zo ver mogelijk van ons doel. Op het laatst was het de uitstekende keeper Mariusz die met gevaar voor eigen leven de laatste kans van hun onschadelijk maakte. Een 3 punter met bloed zweet en tranen behaald door hard te werken , betekende voor ons een 2e plek achter Spijkenisse 7.