tel. 010-4808981

Marvin Nootenboom; Mike Gijzen; Brett den Uijl ; Nick de Bruin; Bradley Herkenraad; Vincent van der Horst;  Devin van Mastrigt ;  Milan Goudzwaard;  Zidane Lo Kioeng Shioe; Erik Hout; Bradley Nederpel

Wissels:  Nico Waltmans; Ryan Speksnijder; Bram Koster; Mitchell Speksnijder; Riskel Lo Kioeng Shioe

ZOU HET TOCH NOG KUNNEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na de zeer teleurstellende resultaten van de afgelopen 2 weken ( zeker de nederlaag tegen SVV ) is er nog steeds een zeer kleine mogelijkheid op behoud omdat de directe tegenstanders SVV en EB vorige week ook niet wisten te winnen.

We zullen dan in ieder geval vandaag zelf onze laatste wedstrijd van de competitie van EB moeten winnen en zullen dan in deze toch al  bizarre competitie…..

(waar de KNVB ook nog niet eens in staat is om de directe concurrenten de laatste wedstrijden gelijktijdig te laten spelen ??? )

….. moeten wachten op de uitslagen van volgende week van SVV en EB.

Maar goed dan moeten we vandaag wel eerst winnen voordat het wachten is op bovenstaand scenario.

We starten voor aanvang al met een morele voorsprong want voor het eerst na een zware periode van ziekenhuisbezoek en diverse chemo behandelingen is onze vaste supporter en bestuurslid Adri Bergwerff weer in staat om een wedstrijd van het 1e bij te wonen , dus ongeacht de uitslag is dit al de grootste overwinning.

EB was trouwens heel lang geleden ( 9 oktober ) de laatste overwinning die wij boekten in de competitie. Ook vandaag weer noodgedwongen een aantal wijzigingen maar daar heeft iedere ploeg mee te maken.
We starten in de 1e helft met veel meer de intentie om opbouwend en voetballend via het middenveld onze spitsen te bereiken en kiezen minder om direct de lange bal te spelen richting de spitsen.

Devin is op het middenveld goed aanspeelbaar en verdeeld met enige regelmaat goede passes richting Milan en Zidane die daardoor meer aan de bal komen op de helft van EB , ook Bradley Nederpel laat zich goed gelden op een voor hem onwennige rechtsback positie en tegen een toch lastige tegenstander.

Toch blijft het ( begrijpelijk in onze situatie…) heel onrustig op de momenten dat we aan de zijkanten door kunnen komen en is de eindpass vaak heel slordig.
Dit zijn ook de momenten waar EB op loert en een aantal keren komen ze hierdoor in de counter met de gevaarlijke en snelle rechtsbuiten gestuurd door de centrale middenvelder.
Gelukkig weten we de deze ballen die van de zijkanten voor het doel komen goed te verdedigen door ons centrale duo Nick en Brett en indien nodig treedt Marvin kordaat op.

Grote kansen komen er niet van beide kanten en we komen goed weg als de scheidsrechter geen strafschop geeft als de spits van EB van ca 120 kg in een duel met Nick in de zestien als een blaadje aan de boom omvalt. Er zijn scheidsrechters die alleen vanwege de mooie valpartij al een penalty geven.

Rond de 30e minuut ontstaan er binnen 5 minuten ineens 3 hele grote kansen voor Pernis , eerst speelt Milan zich vrij en kan vanaf de rand zestien uithalen en dwingt de keeper van EB tot een fraaie redding en even later speelt Bradley Herkenraad zich knap vrij in de zestien en schiet vanuit een moeilijke hoek, maar helaas komt de bal via de onderkant van de lat weer het veld in.

Kort daarna zetten we goed druk op de keeper van EB en die speelt de bal in de voeten van Milan net buiten de zestien, en waar we allemaal wachten op een boogbal richting de lege goal kiest Milan voor een kapbeweging waarna de kans verkeken is.

Tot aan de rust zijn er daarna weinig kansen meer over en weer en bereiken we de ruststand met 0-0.

SVV staat nog gelijk in de rust en we weten nog meer als voor de wedstrijd dat we moeten scoren om de minimale kans te houden op behoud.

In de rust wordt Milan gewisseld en daarvoor komt Nico in het veld en Mike wordt vervangen door Riskel.

We zetten vanaf het begin van de 2e helft meer druk op EB waarbij Erik een nuttige stofzuiger rol vervult op het middenveld en Nick steeds vaker doorschuift op het middenveld om een man meer situatie te creëren. Achterin komen Brett , Bradley en Vincent daardoor wat vaker in een 1 tegen 1 situatie te spelen wat ze meestal goed uitvoeren en vooral de grote centrum spitsen moeten trachten voor zich te houden en vooral buiten de zestien.
Vincent herstelt zich in de 2e helft van een matig en onzeker begin van de wedstrijd.

Eigenlijk komt EB in de 2e helft alleen tot wat schoten van afstand die Marvin allemaal solide verwerkt.

Na 15 minuten ontstaat er een zeer onoverzichtelijke situatie voor de goal van EB waar de bal niet goed weggewerkt kan worden en diverse malen ingeschoten en uiteindelijk Nick door een woud van benen de 0-1 binnenschiet en op dat moment qua kansen en veldoverwicht een terechte tussenstand.

Hierna blijft het veldoverwicht grotendeels bij vv Pernis en creëren we bij diverse acties van Zidane diverse schietkansen voor Bradley en Zidane en nog meer mogelijkheden op de rand zestien maar zijn de schoten niet gevaarlijk genoeg om de keeper te verontrusten.

EB probeert vooral via de linksback over de zijkant gevaar te stichten en natuurlijk komen er altijd wel wat mogelijkheden bij hoge ballen in de zestien maar echt hele grote kansen weet EB toch niet af te dwingen.

De grootste kans is echter voor Pernis als  Devin bij een snelle omschakeling in een 3 tegen 2 situatie recht voor de goal helaas de bal niet goed raakt en deze naast schiet.

Bram komt nog in het veld voor de moegestreden Bradley Nederpel en Ryan komt Nico nog vervangen om in de laatste minuten de 0-1 over de streep te trekken.

Het is nog even billenknijpen maar Pernis trekt terecht de overwinning over de streep en inmiddels is bekend dat SVV ook verloren heeft dus hoe klein ook de minimale kans is, is deze in ieder geval wel gepakt en is het hopen dat Hermes DVS en Maense volgende week hun sportieve plicht doen……maar dat hebben wij nu niet meer in eigen hand en is natuurlijk het gevolg van een seizoen met wel heel veel matige wedstrijden maar laten we daar met zijn allen van leren.

Dit was  ook laatste bijdrage voor de geschiedschrijving van vv Pernis die Marcel en Johan de laatste 7 jaar wekelijks hebben getracht op papier te zetten met altijd als insteek een positieve kritische blik.

Terwijl ik dit schrijf besef ik dat ter afronding van het seizoen ik in ieder geval volgende week nog een afrondend stuk zal schrijven met de apotheose van de 4e klasse G met hopelijk toch nog een positief einde voor vv Pernis.

Marcel en Johan wensen iedereen in ieder geval hierbij alvast een goede vakantie toe en zien elkaar hopelijk voorafgaande op de vakantie nog massaal op de afsluitende familie en 7-7 dag op 18 juni.